Helte plakaterne

Som nogle af er ved, så har jeg her hos Zone43 også gang i lidt kreativt med Brøndby og legenderne i fokus. Det handler om plakater/billeder, hvor jeg prøver at sætte fokus på nogle de vigtigste spillere og andet fra Brøndbys historie. Det handler om dem og det vi bør huske når vi sidder i fremtiden og kigger tilbage på dem eller det, der var med til at definere Brøndbys identitet. Denne gang handler det om “Helte plakaterne”

Brøndby plakater
De største sættet

En helte historie

Brøndby har som fodbold klub ekstremt mange helte. I denne forbindelse gjorde jeg det dog til en udfordring at finde de tre største. Der sammen kunne udgøre det plakatsæt, som I kan se her. Jeg var aldrig i tvivl om de her tre som nogle af de største navne i vores historie. Både på og udenfor banen. Det der kan gøre lidt ondt er at folk, som Kim Vilfort, Per Nielsen og Ebbe Skovdahl ikke er med. Men mon ikke de de hyldes på andre plakater i fremtiden. Det må jeg sørge for bliver en realitet når der er tid til det.

Tom Køhlert er mange ting. Brandslukker, klubmand, Brøndby sjæl – han er ganske simpelt en af de største legender i Brøndby. Men mest af alt, så er han er vinder. En meget stille vinder, der helst bare træner sine drenge og undlader at snakke med pressefolk og andre såkaldte eksperter. Udover det, så har han trofæer på sit CV med Brøndby. Men han er med her fordi han har lagt så meget arbejde i sin hverdag på vestegnen. Han har bestemt sin del af den udvikling Brøndby gennemgik i hans lange tid i klubben.

Per Bjerregaard er vel den eneste mand, vi som fans SKAL vide hvem er og hvad står for. Manden der sørgede for at få dansk fodbold på verdenskortet og manden der indførte professionel fodbold herhjemme. Jeg har haft fornøjelse af en times tid i selvskab med Brian Chrøis, som er den første herhjemme der blev professionel på opfordring af netop hr. Bjerregaard. Jeg synes det er vigtigt at pointere at hans fortællinger om netop Per Bjerregaard indbyder til meget mere end bare respekt. Alle Brøndby fans skal omfavne ham som den største og bedste mand vi nogensinde har haft i klubben. Også selvom han trak sig for sent.

Så er der borgmesteren Kjeld Rasmussen. En af de drivende kræfter bag Brøndby IF, da klubben blev stiftet i 1964. Hans betydning for vores klub er enorm og han skal selvfølgeligt huskes som en af de største. Hans engagement og hans kærlighed til Brøndby som bydel og Brøndby IF som klub kan kun sammenlignes med de to andre i dette indlæg. Han vil gå over i historie bøgerne som en støtte, en ildsjæl og han vil blive husket af alle for hans rolle tilbage i 1964. Må en ægte Brøndby mand hvile i fred og forblive hos os for evigt!

Køb Zone43’s Brøndby plakater her!

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.