Smuk dag i Brøndby

Her mener jeg selvfølgeligt ikke lige så meget resultatet, som vejret og kampen som helhed. Det var smukt at se folk på stadion igen og det var super fedt at se holdet insistere på at give noget tilbage til de fremmødte. Vi var bedst i 70 minutter og vi havde fortjent langt mere end vi fik med. En uafgjort i sidste minut på kæmpe fejl af Bjelland er meget misvisende.

zone43

1 halvleg

Til at starte med skal der lyde en kæmpe respekt herfra til jer, der var på stadion til kampen. Det var lige så smukt, som kampen var i næsten alle 90 minutter. Vi starter dog med første halvleg. Vi startede aggressivt og satte dem hurtigt under pres. De kom ikke rigtigt tæt på vores mål, men for første gang i alt for længe, var det os der havde mulighederne. Det var rigtigt fedt at se det høje pres, det var fedt at se de links, der var imellem kæderne og det var rigtigt fedt at se hele holdet var mødt op med enkelte undtagelser i enkelte momenter. Den stil skal bare forsætte, så er vi godt stillet.

Lasse Vigen er en klasse spiller. Det kan kan med bolden og det blik han har for sine medspillere er smukt. Synes dog han mangler at afslutte. Men han var Brøndbys bedste i første halvleg, hvor spillere som Maxsø, Hedlund, Schwäbe, Frendrup og Gammelby også skilte sig ud. Jeg synes desværre også vi så Anis med lidt nervøsitet, men det er vel forståeligt i hans første derby. Og så tager vi lige Hermannsson med, som er god til at tackle, men som har en boldomgang der er til Serie 1. Alt i alt spillede vi til tider FCK ud af brættet i en halvleg, hvor Zeca skulle have haft rødt.

2 halvleg

Jeg synes igen vi startede bedst og med mest overskud. Dog gik der ikke længe før FCK begyndte at vise en smule muskler. Heldigvis havde vi is i maven og begyndte at spille roligt med bolden når vi havde den. Vi var på alle måder i overskud, hvilket er ret imponerende med tanke på de sidste par kampe vi har spillet. Det virkede dog som om FCK ville have tre point og så hjælper det ikke os ret meget at dommeren fløjtede hver gang deres folk lod sig falde. De fik desværre et mål, som Schwäbe havde taget, hvis han ikke var gledet. Og så skal vi lige elske Michael Uhre og give ham en starplads i næste kamp selvom jeg tit skælder ham ud.

Der var SÅ meget positivt i denne kamp. Alle de chancer vi skabte var nok til at vinde med tre eller fire. Der skal vi dog være mere kliniske og det ser ikke ud som om Mraz er vores mand foran deres mål. Til gengæld er jeg mere end forbavset over vores unge drenge. Frendrup ikke mindst, der spiller som en bund rutineret midtbane. Men Slimane har også en stor fremtid og det samme gælder for Jobbe. Vi viste Danmark at vi stadig er her – lad det gerne fortsætte resten af sæsonen, så vi kan se frem mod endnu bedre tider i den kommende sæson.

Spillerfokus

Mit klare fokus er på Vigen, som er en klasse for sig med bolden. Men det reelle spillerfokus falder på Anis Slimane. Han havde ikke sin bedste kamp i hans første derby. Der var lidt fejlafleveringer, der var lidt miskommunikation, der var lidt fejlplaceringer og der blev taget et par forkerte beslutninger. Men alt det er helt okay fra en ung mand. Har er på rekordtid blevet en del af Brøndbys førstehold og er på lige så kort tid blevet en tæt på fast del af startopstillingen. Han – og resten af de unge drenge – er i deres fulde ret til at fejle for at vokse. De er Brøndbys fremtid og de skal have tid til at finde sig til rette i det faktum.

Til gengæld er det ultra vigtigt at han lærer af de her oplevelser. Han har ikke et super højt tempo, hvilket er helt okay, hvis han er genial til at placere sig på banen. Det er i min optik en af de ting der skal fokus på i hans spil. Han har så stort et potentiale med bolden, at hvis han får de sidste ting med, så har vi her en guldfugl. En knægt, der vil tjene os en masse penge og en knægt, der kan hjælpe os tilbage, hvor vi hører til.

Kampfokus

Spildte chancer er altid en ting, der irriterer os som fans. Det er svært for alle at pakke den fornemmelse væk. Men i Brøndbys nuværende situation skal vi nyde alle de chancer vi skabte. Desværre har vores modstanderes keeper, som regel deres bedste dage når de møder os. Men vi spillede os frem til et antal chancer, der hvis det fortsætter, vil give os en masse sejre i fremtiden. Det skal vi holde et dybt fokus på for det er det vi har manglet og efterspurgt ret konsekvent siden vi startede op på ny. Vi kan skabe chancer igen og det er et ret stort skridt hen imod at få scoret de mål vi allesammen savner.

Brøndby plakater
Identitet sættet

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.