Tro nu på den lange træk

Der er rigtigt mange fans derude, der svinger meget i vurderingen af Brøndby anno 2020 og den fremtid, som holdet har. Flere vil have Zorniger tilbage, andre vil have Wass og Riza hjem, nogle insisterer på at Wilczek kan hentes “hjem” igen, nogle mener vi ligner et hold der rykker ned næste år og så er der dem der bare lader til at have givet op. Jeg forstår følelserne, men logikken og realismen i den slags udmeldinger er helt ved siden af.

Brøndby plakater

De uundgåelige følelser

Der er ikke en Brøndby fan derude, der ikke har den pisse irriterende følelsesmæssige rutschetur, der hver uge vender rundt på det hele. Det har vi nok allesammen. Det er en del af at være Brøndby fan i de her tider, hvor vi lige får lov til at snuse til et generelt vinder håb inden det bliver taget fra os igen. Det der er vigtigt her er at vi som klub ikke reagerer på de følelser, som vi plejer. Der er flere grunde til at vi idag er rækkens bedste efter de bedste. Det er alle de dårlige ledelses beslutninger der er blevet taget igennem årene. Det, sammen med den konsekvent manglende økonomiske kontrol.

De beslutninger jeg mener her er alle de udskiftninger, der er blevet foretaget i jagten på igen at blive nummer et. Siden Laudrup stoppede som træner har der være skiftet ud på trænerbænken ret konstant. Det har resulteret i vidt forskelligt spillermateriale. Det har resulteret i en manglende rød tråd. Det har så resulteret i panikkøb og alt for høje lønninger. Det har så resulteret i en klub i ekstrem økonomisk ubalance. Det har resulteret i en sugardaddy ( som jeg sætter pris på ). Det har så resulteret i manglende økonomisk kontrol, som til sidst men ikke mindst har resulteret i en klub, der ikke kan følge med de bedste herhjemme – og hvorfor? Helt alene fordi de uundgåelige følelser for Brøndby, som absolut tophold, var større end den fornuft vi har og havde brug for.

Jeg tænker ikke at jeg her behøver at udpensle for jer, hvad det nok ender med, hvis vi igen alt for tidligt begynder at skifte ud på trænerbanken eller i spillertruppen. Vi har brug for en ting her – ALLESAMMEN. Den ene ting vi har brug for som klub og som fællesskab er tillid. Hvis klubben handler på alle de følelser der eksploderer inde i os allesammen, så forsinker eller stopper vi IGEN den process vi er nødt til at følge for at nå den absolutte top igen.

Find nu fodfæste i realismen

Vi kan IKKE hamle op med de to gange FC lige nu. Det skal alle altså acceptere. Alle der ser det anderledes er så langt fra virkeligheden at det ikke er sjovt længere. Til gengæld har vi det størst mulige potentiale i hele Danmark. Hvis vi igen får styr på alt fra vores økonomi til det sportslige setup. Men vi må IKKE lade vores fantastiske historie og tro på at vi lige nu hører til som nummer et ødelægge klubbens fremtid. Jürgen Klopp sagde ret godt om Liverpool da han kom dertil. Vi må ikke bærer fortiden som en tung rygsæk. Sådan en tynger og forsinker os. Det er hvis vi overhovedet med sådan en hængende på ryggen kan nå de mål vi allesammen hungrer efter.

Nyd rejsen

Vi er lige nu Danmarks 3′ eller 4′ bedste hold og – hey – det er helt okay. Og nej vi skal ikke til at være det nye FC Nordsælland. Men vi kan lærer noget af dem og så kan vi lave vores eget setup omkring de unge, der så bliver suppleret med stærke navne, der kan give os den star quality vi allesammen forventer af Brøndby i fremtiden. Vi skal allesammen læne os tilbage og nyde rejsen. Og så kan vi da godt gå på youtube og nyde vores sejr over Karlsruhe i ny og næ. Eller nogle af de utallige andre fede oplevelser vi har haft med vores elskede Brøndby. Det må og skal bare ikke tynge os som fans eller som klub i den nutid vi lever i! Vi skal nok komme i mål – men det kræver tillid og tålmodighed fra os allesammen.

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.