Venstre back/wingback

Vi har Mensah, som vores bedste på positionen som venstre wingback lige nu. Jeg kan godt lide Mensah, det er slet ikke det det her handler om. Men lad os lige slå fast at det er langt fra godt nok. Jung er kan også spille der, hvilket pynter en smule på det, men hvad gør vi når han smutter til sommer? Vi skal finde en der er skræddersyet til pladsen og vi skal finde en hurtigt. Men hvem?

Dem vi har i truppen nu

Kevin Mensah

Skal vi lige blive enige om, at Mensah ikke er venstre wingback. Jeg kan sagtens se ideen i at bruge ham i højre side på samme position. Men vi har her at gøre med en mand, der før han endte der, vel så venstre wingback som den position på banen han mindst havde lyst til at spille. Han spiller der i mangel af bedre. Jeg er vild med hans fart og han er blevet bedre til at positionere sig, men vi skal have en der er født til den rolle. Mensah kan sagtens være i Brøndby – bare ikke på den position. Han ville fungere godt i vores to mands angreb med det tempo han har. Han ville også fungere fint på en kant, hvis vi skal spille det igen en dag. OG han ville også fungere ok på højre wingback – en plads som Gammelby dog skal beholde. Vores starter på positionen skal IKKE spille der – det er noget vi alle skal til at erkende, som jeg ser det.

Anthony Jung

Her har vi så en mand, der spiller den position ret fint. Han har bare ikke tempo til at lægge det stykke længere fremme på banen i forhold til en ren venstre back. Derfor er han nu den venstre side at vores centrale forsvar, hvor han gør det ret godt i det hele taget. Men det rigtige problem består i, at han snart smutter hjem til Tyskland. Han har ytret ønske om det længe og der har flere gange været bud efter ham. Han har heldigvis ytret sin respekt for Brøndby og vil ikke stille klubben i en skidt situation. Men han savner det tyske. Det er helt okay. Bortset fra at det sætter os i en situation, hvor vi er endnu værre stillet til den tid. En tid, hvor vi så slet ikke har flere tilbage, der kan spille den position med respekt for sig selv.

3 hurtige bud på nye ansigter

Patrick da Silva

Vi kender ham. Han var i Brøndby i en periode, hvor klubben som helhed havde det sværere end nogensinde. Han fik egentligt fint med spilletid, men var ofte ramt af skader i den periode. Siden da har han været i Nordsjælland, Roskilde og nu i Lyngby, hvor han faktisk er begyndt at præstere. Han har en fortid uden for banen med gambling problemer, som helt sikkert ikke hører hjemme hos os. Men man har en fornemmelse af, at han er blevet mere voksen og tager fodbolden mere seriøst. Derfor kunne han godt være et bud på en venstre back/wingback, som har det vi skal bruge på netop den position.

Kan det være et problem, at han spiller i Lyngby – det kan det da. CV kender godt nok de vigtige derude. Men vi henter deres bedste mand hjem om lidt i Corlu og vi får nok ikke sådan lige lov til at hente da Silva også lige nu. Ud over det, så har han kontrakt til juli 2022, så økonomisk skal vi altså punge ud, hvis der reelt kunne være en interesse i ham. Jeg tror gerne han selv vil hjem til Brøndby, men om det kunne blive lige nu – det tror jeg ikke.

Birk Risa

En ung mand, der har været nævnt flere gange i forbindelse Brøndby. Jeg må indrømme, at jeg ikke kender meget til ham, men der bliver snakket ret pænt om ham i Norge og i Tyskland – mere specifikt FC Köln, som han er “vokset op” i. Han præsterer konstant på et højt niveau når han er med Norges u21 landshold på tur og så er han en større mere robust type på den position. Han er næsten 190 cm høj, selvom han er ret hurtig, så her er der en der kan give os noget andet end bare fart op ad kanten.

Vi har igen en lille fordel her. Han har været sat i forbindelse med os før og har selv ytret ønske om at prøve udlandet af igen. Her kunne vi godt være destinationen. Hans kontrakt løber til og med december 2021, så vi har også en spiller her, der vil være til at hente for et mindre beløb. Jeg synes han er en knægt, der er værd at holde fast i i forhold til interessen, så lad os se om ikke vi får lov til at se ham i vores farver inden længe.

Clinton Antwi

Det er ikke længe han har været på FCN’s førstehold, men jeg synes ikke man kan være i tvivl om det talent han besidder. Lige som mange af hans nuværende holdkammerater, så er han en spiller med en kæmpe fremtid. Han ville være skræddersyet til vores wingback i venstre side. Han er udover det åbenlyse talent, et forholdsvis ubeskrevet blad da han kun har været på deres førstehold i denne sæson. Men jeg kan lide det han kan og er ikke i tvivl om at han ville være et perfekt match.

Problemet er den klub han spiller i. FCN er hamrende gode til at sælge spillere. Både indenfor Danmarks grænser og ude på den anden side. Det betyder at der er rigtigt mange steder, hvor han kan få mere i løn. Det er også efterhånden kendt af FCK kan lide at købe ind hos FCN, så mon ikke de kigger hans vej på et tidspunkt. Hans kontrakt udløber om et år, så det kan hjælpe os. Men den bliver svær. Jeg synes dog vi skal holde et vågent øje med udviklingen hos ham.

ALDRIG ALENE

De umulige drømme

Riza Durmisi

Mon ikke Riza er vores allesammens favorit? Vi ved hvad han kan og hvis han vil med til EM til næste år, så skal han altså til at finde noget spilletid. Jeg ved at han nok helst ser sig selv fortsætte i udlandet. Men niveauet herhjemme er i klar forbedring, så mon ikke han kunne finde på at vende hjem for at spille konstant? Han er min ønske spiller, men mon ikke den hører til i drømmene. Han ville være perfekt på den plads. Desværre er han på kontrakt hos Lazio til 2023 og selv på lån vil vi få for svært ved at betale lønnen.

Casper Højer Nielsen

Ligaens bedste venstre back i mine øjne og en der bejler kraftigt til landsholdet. Desværre spiller han for den klub, der lige nu ser ud til at have taget vores plads i tabellen. Han har en træner der får det bedste ud af ham og hans venstre ben. Det ville være en drømmesigning at hente ham til Brøndby. Også selvom hans far har FCK blod i årerne. Perfekt alder og perfekt til pladsen. Men selvom hans kontraktudløber i 2021, så må dette blive ved drømmen.

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.