Sønderjyske på besøg

Vi fik besøg af et defensivt solidt hold, der normalt ikke lukker mange mål ind når de spiller mod Brøndby. Det lignede også i lang tid en kamp, der mindede om den pokalkamp vi så for nyligt. Heldigvis endte der anderledes og vi kunne igen sikre en sejr, der ovenikøbet sikrede os endnu et rent bur. Fin opstart fra vores side.

1 halvleg

Vi startede kampen sindssygt fint synes jeg. Vi var i fysisk og mentalt overskud. Men vi så også et Sønderjyske hold, der accepterede kampens tilstand og måske endda nød det. De fik lov til at slå deres farlige kontra og vi var vel heldige med ikke at komme bagud. Vi skal huske at nyde Schwäbe når han er kampafgørende. Alligevel synes jeg vi var bedst og med Gammelby i positivt fokus. Det var super fedt at se hans positionering, hans vilje og hans evner. Udover det, så synes jeg at spillere som Vigen, Jung, Radosevic og Maxsø virkeligt viste at de bliver vigtige i fremtiden. Lige bortset fra Jung, som vi nok snart mister og Radosevic, som også kan gå et salg i møde.

Til gengæld så vi spillere som Slimane, Hedlund og Mraz uden skarphed, men det skal de nok komme efter. Jeg er meget tilfreds med vores første halvleg, som i stor grad blev brugt til at læse modstanderen og tilpasse os til den halvleg, der vandt os kampen senere. Specielt vores hurtige genpres, vores tålmodighed og vores flow var rigtigt fint. Men vi skulle finde mere plads og større rum på deres banehalvdel for at få det mål, der gav os sejren.

2 halvleg

Sønderjyske ville mere allerede fra starten. Jeg synes faktisk at vi sejlede kort. Men indskiftningen af Jobbe hjalp os med at true deres defensiv og på den måde fik vi indstillet os på deres mere aggressive fremtoning på banen. Heldigvis gik der ikke længe før vi fik styr på det, der igen begyndte at ligne en solid defensiv. Igen synes jeg at Jung var fantastisk og så skal vi lige allesammen kunne se, hvor meget Lasse Vigen betyder for os. Den aflevering han ligger til Jobbe ved målet er helt vanvittig og den skal have meget ros for.

Skulle de have haft frispark – ja det skulle de nok. Men for en gang skyld kom den ringe danske dommerstandard os til gode. Vi fik Bruus på banen og ham er jeg vild med i den højre side. Men det var også rart at se Frendrup igen og så selvfølgeligt Jobbe, som virkeligt ligner en ung mand med et kæmpe offensivt potentiale. Det store billede i forhold til denne kamp giver os muligheder, tro på tingene og tillid til at vi har en stor fremtid. Både økonomisk og sportsligt. Fedt med 3 point.

Spiller fokus

Der er flere, der fortjener et positivt fokus. Lasse Vigen var for mig bedst, men Gammelby og Schwäbe skal også nævnes. Vigen var bedst fordi han er holdets anfører uden at bære armbindet. Han har så meget mental power, at det smitter af på resten af holdet. Han kan til tider ligne en mand, der er for tændt. Men han er præcis det vi har brug for på et hold, der skal fortsætte med at vokse. Jeg er vild med ham og håber han kan holde sig skadesfri.

Det negative fokus er selvfølgeligt mindre relevant. Men vi kan ikke komme udenom Mraz i en kamp, hvor han kun fik en halvleg og aldrig levede op til rygnummeret. Lige nu kan jeg ikke se at han kan gøre sig fortjent til en forlængelse, men han har scoret før, så lad os håbe han finder det rette mål spor igen. Jeg håber virkeligt at vi kan forme ham til en spiller, der kan give os det vi mangler, men troen er dalende. En retur til Empoli er tæt på.

Kamp fokus

Jeg synes det der var fedest for mig at se personligt, var måden de to halvlege var så forskellige. Vi har lært af det vi før har oplevet mod den slags hold – vi har lært at tilpasse os kampen. I første halvleg havde vi bolden konstant og det var hyggeligt. Men med indskiftningen af Jobbe, kom farten. En fart der havde været helt ligegyldig, hvis ikke Niels Frederiksen på forhånd havde set Sønderjyske ville gå længere frem. Det er flot trænerarbejde, det er flot arbejde af Jobbe, selvom han skulle have scoret et mere – og det giver fornyet energi hos mig, at se den slags. Derfor er mit dybe fokus på vores nye evne til at tilpasse os kampens udvikling. Jeg er vild med det og jeg er ser gerne den tendens fortsætte når vi igen på søndag møder et hold, der vil være bund solide. Horsens skal have samme tur og det tror jeg på bliver tilfældet.

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.