Top 5 – trænerbænken

Imens jeg savner at skrive optakter og referater, har jeg lavet lidt Brøndby hygge. Jeg har de sidste par dage lavet top 5 over forsvaret, midtbanen og kampene. Der har været så mange legender på den bænk. Nu prøver jeg efter bedste evne at placere dem i en top 5. Der skal lyde et tydeligt tak til de tidlige Brøndby trænere, som ikke er med på listen.

Top 10 – trænerne

  1. Tom Køhlert. I min optik det største navn i Brøndby sammen med Bjerregård og Vilfort. Brøndbysjæl helt ind.
    2. Ebbe Skovdahl. En mand der på baggrund af resultater alene skulle være øverst. Kort efter Køhlert er ok.
    3. Morten Olsen. Han ruskede op i selvforståelsen med succes. En mand der leverede i Europa med Brøndby.
    4. Michael Laudrup. Danmarks største nogensinde leverede i Brøndby, men sagde ikke pænt farvel.
    5. Alexander Zorniger. Hans identitet var nødvendig da han kom og gjorde os til mesterskabs aspiranter igen.

Dem der ikke er med

Egon Knudsen, Leif Andersen, Ib Jensen, John Sinding, Jørgen Hvidemose… Listen er lang når vi tænker i trænere, der har fortjent en hyldest for at være en del af Brøndbys historie. Der er også et par af fra nyere tider, som kunne fortjene det. Der mener jeg folk som Åge Hareide, Auri Skarbalius, Henrik Jensen og enkelt andre, som på trods af hård modgang tog kampen op. Vi er ikke kun defineret af pokaler, sejre og alt det skønne ved fodbolden. Vi er lige så meget defineret af den modgang vi har måtte stå model til og er kommet ud af med livet i behold. Vi har haft mange dygtige trænere, men denne top 5 er defineret af sjælen sammen med de resultater, der blev leveret på den ene eller den anden måde.

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.