Zone43 og legenderne

Siden legenderne startede tilbage i 1964, har der været utallige fantastiske fodbold spillere i gul & blå. Der har været gode, der har været dårlige, der har været fantastiske og der har været direkte elendige. Men hvem går over i historien som legender og hvad skal der egentligt til for at få den flotte titel?

Fokus på legenderne

Af helt naturlige årsager, kan jeg ikke selv huske tilbage på den gang det hele startede i bunden af rækkerne. Jeg forestiller mig en simplere tid med en masse navne, der var totalt fri fra nutidens pres udefra. Jeg forestiller mig samtidigt en tid, hvor alle dem der gjorde Brøndby til det vi er i dag, blev formet. Per Bisgaard, Preben Lagerbon, Per Bjerregaard, Holger Nielsen, John Bevensee og Tom Køhlert var spillere, som dengang sørgede for oprykningerne og dem der sørgede for at få Brøndby på landkortet. Jagten på legende status var startet for de dengang nye drenge i gamet. Her fra begyndte det jo som bekendt at gå stærkt. Laudrup familien begyndte allerede dengang at snuse til Brøndby da Finn Laudrup kom til og da vi for første gang nogensinde rykkede op i 3′ division var det med folk, som Ole Østergaard i front.

Legenderne fra 80’erne

Det er så i denne periode, hvor jeg personligt begynder at kunne huske folk. Jeg blev født i 1983 og er siden det år blevet dunket i hovedet med Brøndby og de spillere, der dengang satte standarden for kvalitet i Danmark. Brian Chrøis, Kim Vilfort, Bjarne Jensen, John Faxe, Laudrup familien, Peter Schmeichel, Lars Olsen og mange mange flere. Det er næsten helt urimeligt at stoppe her. Men jeg ville ikke stoppe før til nytår, hvis alle store navne skulle med. 80’erne er hvor hele Brøndbys dominans starter for alvor. Først med oprykning til den fineste selvskab og så med de mesterskaber, der stadigvæk den dag i dag er med til at definere vores klub for os allesammen. For søren hvor har vi haft mange kvalitetsspillere, der har vundet mesterskaber i Danmark, med Danmark og i udlandet. Jeg bliver følsom af at tænke på netop denne periode.

zone43

Tiden jeg husker bedst

Det begynder vel aller mest med vores europæiske eventyr og med Morten Olsen på træner bænken. Stjernerne blev ved med komme til Brøndby og derfra ryge til kæmpe klubber i de største ligaer. Men Ebbe Skovdahl perioden i 90’erne står klarest for mig. Ole Bjur, Kim Daugaard, Per Nielsen, Ebbe Sand, Mogens Krogh, Søren Colding, Allan Ravn, Jens Risager – igen jeg kunne blive ved. Det er i den periode, hvor jeg virkeligt vokser som Brøndby fan. Og det er selvom historierne om FCK – det nye på Østerbro, flokkes om ørene på mig da min familie kommer fra Nørrebro, ret tæt på det de stadig helst kalder Idrætsparken. Højdepunktet for mig er stadigvæk Allan Ravns mål imod Bayern, men hele den periode var fantastisk og står helt klart i min erindring. Eller så klart, som det nu kan lade sig gøre når der trods alt er gået over tyve år.

Op & nedture i 00/10’erne

Vi fik, med Michael Laudrup på træner bænken, lov til at opleve et anderledes og nyt Brøndby. En klub, der fulgte med tiden og en klub, der fortsat kunne spille med i toppen. Her fik vi lov til at opleve spillere, som Daniel Agger, Thomas Kahlenberg, Johan Elmander, Karim Zaza, Mads Jørgensen, Peter Madsen, Morten Wieghorst, Martin Retov og igen – endnu flere. Spillere, som vandt os mesterskaber og pokaltitler på ny. Efter det kom en lang periode med nedture, der alligevel gav os mulighed for at opleve spillere, som Mike Jensen, Michael Krohn-Dehli, Simon Makienok, Daniel Wass, Riza Durmizi, Mikkel Thygesen osv. Det er en periode, der ikke vil gå over i historien, som den vi husker bedst, men en vi som fans kunne lære meget af. I medgang og modgang!

Legenderne fra nu

Genfødslen af det Brøndby vi bedst kunne lide kom med en tysker vi aldrig nogensinde vil glemme. Han var en mand, der gjorde som han ville og det drev os til titler igen. Teemu Pukki, Kamil Wilczek, Hany Mukhtar, Benedikt Röcker, Johan Larsson, Frederik Rønnow, Christian Nørgaard – “the list goes on”. Vi har i nyere tid været vidner til mange ting. Vanvittige opture i pokal finaler, millimeter fra et mesterskab, trænerfyringer og Brøndby følelser. Det der gør os specielle er sammenholdet og fællesskabet på Vestegnen. Det fik vi igen lov til at opleve i denne periode, som vindere. Nu går vi forhåbentligt en tid i møde, hvor vi kan få det igen under Niels Frederiksen, som har et kæmpe træner potentiale. Jeg glæder mig!

Hvad er en legende egentligt?

Jeg har kørt et par meningsmålinger på Facebook og generelt hørt folk, hvem de synes er størst. Der er helt naturligt mange forskellige svar og det er helt klart super fedt. Alligevel er der et klart overtal, der siger Kim Vilfort og Per Nielsen. Da jeg så kørte en meningsmåling på de to, blev svaret ret entydigt Kim Vilfort. Jeg er tilbøjelig til at være enig. Mest på grund af den mand han er. Men absolut også for hans formåen i forhold til resultater og titler i Brøndby. Men hvad skal der egentligt til at definere en rigtig Brøndby legende? Hvad skal vi tage højde for i den debat og kan vi virkeligt finde ham, der har fortjent at blive kaldt den største Brøndby legende nogensinde? Faktum er, at der her hos Zone43 fremover vil være et stort fokus på legenderne fra Brøndby!

Fokus på fællesskabet

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.