Afstanden

CV var ude for nylig for at påtale afstanden til de forreste. Her snakker vi de to FC’ere. Der er jo absolut ingen tvivl om , at vi ligger lidt bagved de to. Men hvor lang er afstanden til dem? Og skal AGF ind i snakken om hold, der lige nu er længere fremme end os? Min version af det kommer her.

Jagten på de forreste

zone43

Hvor langt er vi væk?

Der er desværre ingen tvivl om, at vi er bagud i forhold FCM og FCK. Det er helt åbenlyst pga økonomien, at vores mest realistiske position lige nu er et sted imellem 3-6. Det ville jeg da ønske, at vi havde forudset for mange år siden, så vi kunne klare det hele med rettidig omhu. Men sådan gik det ikke og vi står nu i en situation, hvor det skal håndteres på en anden måde. Jeg synes faktisk at vi er i gang med en vej der klæder Brøndby. Vi har snakket Masterclass længe og vi begynder vel egentligt først nu at se alt det arbejde, der blevet gjort under radaren de sidste fem år. Vi har nu en masse unge spillere, der skal være rygraden på holdet i fremtiden. Det kan jeg lide, men det er klart at vi skal kunne acceptere, at de vil lide i starten. Til gengæld kan jeg ikke se hvorfor det ikke vil komme til at gå godt, når de i fremtiden har fået hår på brystet.

Afstanden til FCM

Afstand det er der helt sikkert og det er næsten her det gør mest ondt at sige det. Jeg er ikke vild med de såkaldte ulve og deres fremgangsmåde eller attitude. Men vi må give dem kredit for at have fundet et spil koncept og folk med styr på økonomien. De nyder at de er foran os i øjeblikket og de er skrækkelige at høre på. Men alfa omega her er, at det må ikke fjerne fokus for os, som fodboldklub. Vi er ikke så langt fra, som det kan se ud. Vi har en skabelon, vi har de rette folk lige nu –  nu skal vi bare ramme konceptet. Vi er ved at have baglandet i orden, som jeg ser det. Det eneste der skal til nu, er kontinuitet og at par tyskere yderligere ud af svingdøren. Vi vil også kunne finde plads til en spiller eller to mere, når der er ryddet ordentligt op. Men faktum her er, at vi ikke er længere bagud end vi kan nå dem ved næste afkørsel. De er ikke på et niveau, hvor vi skal være forskrækkede.

zone43

Afstanden til FCK

Der er så her, hvor vi må erkende en helvedes til forskel på hele setuppet. FCK er mange kilometer foran resten af ligaen. Det er selvom FCM driller dem i øjeblikket. Vi er desværre alt for langt bagud til at vi kan måle os med dem lige nu. Det betyder ikke vi skal give op på det faktum, at vi skal indhente dem – tværtimod. Vi skal bare acceptere hvor vi er, så vi kan arbejde ud fra et realistisk synspunkt. Vi havde jo egentligt nået dem da Zorniger var coach, men når der ikke er styr på økonomien vil det altid være svært at holde trit med dem i toppen. Vi er bagud – gu er vi så, men alle kan indhentes. Vi skal tilbage til vores identitet og vi skal nyde CV’s evner til at hente og sælge spillere, så vi kan få overskud igen. Vi bliver ikke mestre uden en sund økonomi. Men med den rette blanding af tålmodighed, tolerence og kritisk vokal skal vi nok ende der hvor vi vil være igen. Nemlig som danske mestre.

Afstanden til AGF

Lige nu ser vi ud til indbyrdes, at være efter dem. Det må vi lige hurtigt erkende. Men jeg synes også vi skal slå koldt vand i blodet her. AGF har desværre en hamrende god træner, der får det bedste ud af deres spillere. Derfor kan det godt lige nu se ud til at vi er efter dem. Det er jeg dog sikker på ikke er tilfældet. Hele Århus må som by være hungrende efter noget positivt og de ridder helt sikkert på en bølge af optur. Men vi er ikke som udgangspunkt begyndt at halte efter dem i det store billede, som jeg ser det. Vi er helt sikkert et andet sted, men vi har også et helt andet setup end dem. Derfor kan vi ikke sammenlignes. Vi er meget større og skal ikke begynde at kigge op imod AGF, uanset hvor i tabellen vi ligger. AGF er godt kørende – tillykke til dem, men AGF skal vi ikke på nuværende tidspunkt være bange for. Vi skal have fokus på os selv, så kan AGF i længden ikke være med.

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.