Farvel Kamil

Kamil Wilczek forlader Brøndby. Av, den gør en smule ondt. Ikke fordi jeg ikke synes det er en god idé for det er det bestemt, men fordi at jeg kommer til at savne hans engagement. Det er længe siden vi har haft en spiller af den kaliber, som virkeligt bare ville Brøndby og det vil jeg personligt aldrig glemme. Farvel til en ener – farvel til Kamil Wilczek.

Kamil Wilczek

zone43

Erobreren fra Polen

Lad os være ærlige. Da Kamil kom til fra Carpi var der ikke mange, der kunne have forudset den status han har nu, her fire år efter hans ankomst. Han kom til som en spiller, der havde lidt ekstra vægt på sig og lignede en der ikke rigtigt gad at løbe. Men alt det ændrede sig da Alexander Zorniger kom til. Udviklingen tog en enorm fart og sammen med Pukki begyndte han at score mål på samlebånd. Det var dog først efter Pukkis afgang, at vi så hans brede skuldre for alvor. Anfører, målscorer, leder, oplægger og i det hele taget bare genial. Han nåede også endeligt at slå Ebbe Sands gamle rekord. En rekord der blev hans sidste bedrift i vores farver. Han forlængede da vi mindst ventede det og alene derfor er Kamil Wilczek en ægte Brøndby legende. Vi siger farvel til en mand vi altid vil huske, en mand vi altid kunne regne med og en mand, der for altid vil have en plads i vores Brøndby hjerter. Farvel til en af de store, farvel til vores elskede kaptajn.

Kamil minderne

Der kan ikke herske meget tvivl om, at de fleste vil huske ham bedst for alle de mål han scorede. Dermed vil rekorden også være en af de første tanker vi får når Kamil nævnes. Men han er SÅ meget mere end det. Hans fighter hjerte, hans mentalitet og hans loyalitet er det der stå skarpest hos mig, udover førstnævnte. Jeg vil dog gerne lige smide hans stemme og hans engelske sprogkundskaber i puljen. Smukkere er aldrig hørt nogensinde! Han var med til at vinde pokalen tilbage, han var med til at nærme sig det skide mesterskab for første gang i alt for mange år og han var med til at slås for klubben da resten af rygraden på holdet sagde farvel og smuttede langt væk. Det er meget sjældent vi oplever den type menneske i fodboldens verden. Derfor vil jeg gerne beholde mindet om mennesket bag fodbold spilleren. Vores polske helt er ikke Robert Lewandowski. Det er Kamil Wilczek! Og minderne er bestemt mål, men mennesket bag målene er vigtigere for mig.

zone43

Kamil arven

Hvad skal der nu ske? Jeg har allerede set de første hundrede negative kommentarer. Der lader ikke til at være mange, der tør tro på det længere. Jeg er heldigvis stadig optimistisk. Vi har en række unge spillere stående på spring og Mraz har vist han kan score mål. Vi er nødt til at kigge længere frem end den kommende forårs sæson. Vi støtter en dejlig klub, der desværre ikke er sund økonomisk i øjeblikket. Alene derfor skal vi takke de højere magter for at vi nu har en klasse købmand i CV. Kamil Wilczek efterlader ikke et punkteret Brøndby. Han efterlader os med troen på, at man med hårdt arbejde kan komme lige så langt man vil. Vi har set flere eksempler på, at der er en masse af vores unge drenge, der har taget det til sig. Hvis det reelt er tilfældet, kan vi se frem imod bedre tider. Både økonomisk og sportsligt når alle de unge drenge får lov til at skinne frit uden store navne de kan læne sig op ad. Kamil Wilczek arven er definitiv meldingen om, at “the sky is the limit”, hvis man tror på sig selv og arbejder hårdt nok for det!

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.