FCK optakt

Så er der derby igen. Denne gang efter et nederlag i Århus. Vi kommer til at få det super svært, men der er heller ingen tvivl om at vi kommer til at få chancer nok til at vinde kampen. Jeg tror på vi kan hive den hjem igen: FCK er ikke i topform og det skal vi kunne udnytte og dermed komme tilbage på vinder sporet.

Optakt til: FCK - Brøndby

FCK:

Position i Superligaen: 2

FCK ligger nummer to i ligaen efter et FCM hold, der dominerer totalt i øjeblikket. Det er de ikke glade for i indre by. Det er da også et FCK hold i en mindre krise efter deres nederlag til netop FCM. Det er et hold, der har det absolut bedst på hjemmebane, hvor vi desværre skal møde dem. De har hentet 22 point i 8 kampe og er på bagrund af de point ligaens bedste hjemmehold med 2,75 point i gennemsnit. Derfor er der ingen tvivl om at de, på trods af mini krise, vil se frem imod dette derby med troen på at de kan vinde. De er ikke på toppen dog, hvilket langt fra vil være til deres fordel, men de vil være opsat på at få revanche for sidst. De har en Viktor Fischer, der ikke er på toppen, Bjelland er blevet svinet til af Solbakken i pressen, Ndoye scorer ikke i øjeblikket og alt Bendtner fokusset omkring hans bog må være forstyrrende for FCK. De er ikke totalt på toppen, men mon ikke de vil være stærke på søndag.

Brøndby:

Position i Superligaen: 3

Vores stime af grimme sejre endte imod AGF i Århus. Det er som udgangspunkt okay at have det svært i Århus, men det var en skidt kamp. Vi skal derfor også ud og revanchere os og vi skal gøre det i Parken. Vi er på udebane, desværre. Men man har en fornemmelse af, at det aldrig helt er en udebane når vi besøger Østerbro. Alligevel skal det med, at vores udebane rekord ikke helt er noget vi kan prale af, som tophold.  10 point i 8 kampe, altså 1,25 i snit er det blevet til og det skal vi kunne gøre bedre. De fleste af de rigtigt dårlige udebane kampe er heldigvis efter ture over Storebælt og vi har vist i Lyngby at vi kan vinde tæt på vestegnen. Det skal vi også kunne her. Specielt i et derby, hvor alle vil være ekstra opsat på at får et godt resultat. Jeg kan ikke se hvorfor vi ikke bare kan hente sejren. Vi har vist i fem kampe i streg at vi kan vinde – også over hold i toppen eller tæt på toppen. Vi kan godt være optimistiske omkring det kommende derby.

zone43

Opgøret:

Det er jo ikke meget vi behøver at snakke historie. Men lad os da lige nævne 5-0 kampen alligevel. Vi kan også lige lukke øjnene og forestille os Mukhtars frispark elle Mads Jørgensens mål i Parken. Måske Mike Jensens farvel mål på Vilfort park eller bare for sjov – pokal triumfen i 1998. Der er så mange minder i det her opgør at det halve kunne være nok og på søndag skal vi skabe flere af dem. Vi har haft lange perioder uden at vinde derbyet før. En periode på ni kampe uden derby sejre er vidst den længste vi har oplevet. Heldigvis er vi et andet sted på nuværende tidspunkt. I de sidste ti kampe har vi vundet fire, tabt fem og spillet en enkelt uafgjort. Det vidner om nye og mere jævne tider i Københavner derbyet. Lad os håbe på en jævn fight på søndag, hvor vi ender med at hive de tre point, som alle mand vil slås for. Jeg glæder mig helt enormt til at følge med.

Favoritten:

Der er ingen tvivl om at det er svært at se hvem jeg ville sætte mine penge på i denne kamp. Mit hjerte siger Brøndby hele vejen, men min fornuft siger 60-40 i FCK favør. De er ret stabile lige bortset fra deres nedsmeltning imod FCM. De har hjemmebane og det er altså i Parken, at de henter langt de fleste af deres point. Det er ikke meget, men FCK er favoritter her. De har nogle store profiler der ikke præsterer, men de har så meget kvalitet at deres favorit værdighed ikke er til at undgå. Vi er dog på ingen måder uden muligheder. Hvis vores forsvar reelt møder op til kampen, så kan vi sagtens vinde. Vi ved næsten med sikkerhed at Kamil Wilczek scorer et mål eller to. Derfor er der ikke sikkerhed for noget som helst andet end at det bliver en mandefight vi kan glæde os til. FCK er favoritter, men jeg tror helt sikkert på at vi trækker det længste strå og holder fast i den 3′ plads vi SKAL have i sidste ende.

Råd til start 11'er:

Sidst vi slog FCK var en stor del ar årsagen overraskelses momentet ved at vi skiftede til 3-5-2, som tog FCK og Solbakken på sengen. De så den simpelhen ikke komme. Til gengæld er vi bedre rustet til det pres de vil lægge. Derfor er der ikke plads til at eksperimentere i denne kamp. De stærkeste skal spille. Johan Larsson på højre back er det eneste jeg meget gerne vil se i denne kamp. En outsider til startopstillingen kunne være Lasse Vigen i stedet for Mukhtar og så Kaiser ind som 10’er igen. Det klædte ikke Kaiser imod AGF, men jeg kan sagtens se det kan fungere. Alfa omega her er, at der skal ikke eksperimenteres – vi skal gå efter sejren med de mest sikre kort i start 11’eren.

zone43

Følg med i vores TOP 5 podcast her

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.