Esbjerg optakt

Brøndby

får besøg af

Esbjerg

Brøndby

Kampen spilles på: Brøndby stadion

Brøndby:

Position i Superligaen: 3

Jeg er meget stolt af at være Brøndby fan i øjeblikket. Vi har fundet et system, der er tilpasset ret godt til de spillere vi har, vi er godt scorende, forsvaret bliver bedre og bedre og Niels Frederiksen er efterhånden en ønsket mand hos de fleste af os fans. Lige efter Silkeborg kampen var meget af den optimisme for en stund en smule svækket. Men her et par dage efter er den tilbage. Vi vandt en meget grim kamp og det er bestemt en præstation i sig selv. Vi er seriøst begyndt at hente point. 18/24 point på hjemmebane i denne sæson taler for sig selv. Vi har vundet de sidste tre på Vilfort park og Esbjerg skal have samme tur når de kommer på besøg. Vi skal have gang i målscoringen igen og vi skal en gang for alle vise Esbjerg, at historien de to hold imellem skal til at tippe til vores fordel. Vi er et hold i seriøs resultatmæssig fremgang og det skal fortsætte imod Esbjerg, som vil vurdere deres egne chancer, som fine.

Esbjerg:

Position i Superligaen: 13

Der er ingen tvivl om, at Esbjerg er en af de dårligste hold i Superligaen. De har gjort sig fortjent til deres ringe position i ligaen og ligger med rette til nedrykning på nuværende tidspunkt. De har dog fået ny træner. En træner, som kender dansk fodbold, en træner der er bund rutineret og en træner vi allesammen kender, som en af de største anførere i Brøndbys historie. Lars Olsen er i Esbjerg for at vende skuden og det vil han gerne se tegn på er muligt, imod Brøndby. Men det bliver svært. Esbjerg har hentet 1/18 point på udebane og selvom deres rekord på hjemmebane ikke er meget bedre, så er det her et hold i dyb krise når de skal væk fra de trygge rammer i fiskerbyen. Esbjerg har dog en mani med at buldre igennem når de møder lige præcis Brøndby, men jeg kan på ingen måder se, at de får et ben til jorden i denne kamp. De vil prøve at forsvare den hjem, men det bliver tæt på umuligt.

zone43

Opgøret:

Det her opgør er ikke et af dem vi, som Brøndby fans ser tilbage på med jubel lykke. Vi har det notorisk svært med Esbjerg og det har vi også haft i nyere tid. Jeg husker dog 1-7 afklapsningen aller bedst, men vi glemmer lige alt om Frederik Berglund, det resultat og den dag. Til gengæld er det hamrende svært at glemme det faktum, at vi har tabt de seneste fem kampe imod dem. Det er ret vanvittigt så skidt vi har det imod dem på nuværende tidspunkt. Det skal dog siges at vi altid har det værst imod Esbjerg  når vi besøger dem i Jylland. Ikke desto mindre, så taler resultaterne i nyere tid imod os som vinder på søndag. Men det vil gøre alt hvad vi kan for at at lave om på. Vi har ikke vundet over dem i over tre år. Mon ikke det har ændret sig når ugen er omme? Det vil jeg gerne satse på er tilfældet.

Favoritten:

På papiret har vi et lang bedre hold og en langt bedre placering i ligaen. Men med de indbyrdes kampe i fokus, har jeg svært ved at kategorisere os som stor favorit. Med den hjemmebane rekord vi har vil jeg mene vi er favorit, men vi er ikke så stor favorit, som tabellen vidner om. Vi har det ikke sjovt imod Esbjerg og det kan sagtens sidde i spillerne når det er lige netop dem vi møder. Udover det, så er vi ikke helt bekendt med deres nye måde at gøre tingene på udover, at vi ved Lars Olsen gerne vil spille til nul. Vi må derfor gå ud fra at de stiller op med en parkeret bus. Men den bus skal vi kunne bryde igennem for at leve op til den diskrete favorit værdighed jeg synes vi trods alt kan prale af. Vi er favoritter i denne kamp og fem sejre i træk vi gøre os til favoritter i bronze ræset, samt outsider til mesterskabet.

Råd til start 11'er:

Jeg hader lidt at vi mangler Kamil Wilczek. Han var savnet på den store klinge imod Silkeborg. Men jeg kan se noget i Mraz, som jeg synes retfærdiggør at starte med ham igen. Han kan noget. Når han får flere minutter i benene kan jeg sagtens se ham score mål. Nok ikke så mange, som Kamil dog. Jeg synes også at Frendrup gjorde sig fortjent til et genvalg, men jeg kunne virkeligt godt tænke mig at se Skipper i stedet for Hermannsson. Hermannsson var rigtigt skidt imod Silkeborg og selvom han spiller for et salg, så skal Skipper have en chance foran ham. Ellers synes jeg bare vi skal fortsætte. Mensah skal have en eller to mere fra start og så skal Larsson altså være klar til at starte inde. Jeg glæder mig til fem på stribe og jeg glæder mig til at se nogle mål fra Mraz, Hedlund og gerne Jobbe når han kommer ind og får minutter fra bænken.

zone43

Følg med i vores TOP 5 podcast her

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.