43 – afsnit 1

Z43 – afsnit 1 er nu klar. Det har været længe undervejs da jeg i processen skulle finde en god vinkel på den. Det er slet ikke sikkert jeg rammer rigtigt her første gang på trods af utallige test. Men håber alligevel i vil følge med i udviklingen og komme med bud på eventuelle forbedringer. Lyt med nederst på siden via Soundcloud.

43 - afsnit 1

Afsnit 1

Banens "skjulte helt"

Lasse Vigen

Vigen er ikke vores mest udslagsgivende spiller baseret på mål, assists eller driblinger. Og det er typisk det, som spillere bliver vurderet på. I dette tilfælde er det dog lidt anderledes. Vi har været uden ham alt for længe og hans manglende tilstedeværelse har vi kunne mærke i forhold til balancen på hele holdet. Det han giver til holdet i forhold til timing, pres og arbejds radius bliver tit overset fordi han mangler lidt når det kommer til at afslutte angreb til vores fordel. Lasse Vigen er den fødte anfører type og hvis han bliver i Brøndby i mange år endnu kan jeg sagtens se ham, som en mand der ville bære bindet smukt. Han havde det svært under Alexander Zorniger og til dels under Martin Retov. Men ændringen i spillet efter Niels Frederiksens ankomst har givet ham større mulighed for at udfolde sig. Han viser nu vigtigheden for Brøndby, men gør det under radaren med fight, pres og mentalt overskud. Lasse Vigen er den skjulte helt i Brøndby og en mand vi ikke længere kan undvære.

Brøndby

Den tyske kærlighed

"Coach"

Kærligheden til Alexander Zorniger vil ingen ende tage. Det er en meget romantisk historie. Jeg har ham tatoveret på min arm, så min kærlighed til ham er også intakt. Men jeg er godt nok træt af at høre på folk, der vil have ham “hjem” til Brøndby. Han fik os op af stolene igen, han var et fantastisk menneske og en fantastisk træner. Men der er godt nok mange der vil se fremgang og bruge fremtiden til at hente en mand hjem fra fortiden. Det giver ingen mening. Han lavede fortvivlende tårer om til glædeståre, men han sluttede skidt i klubben. Han brugte penge på en masse useriøse spillere – en tilbagevenden af ham vil betyde mere gæld til Brøndby og potentielt det der er værre. Vi skal stoppe med at tænke på Alexander Zorniger, som en løsning i fremtiden og nyde de minder vores elskede tysker bragte med sig. “Coach” er Brøndbymand og han vil for altid have en plads i gul & blå, men tilbage skal han ikke!

zone43

Brikken der mangler

Simon Tibbling

Der er ingen tvivl om, at Simon Tibbling er savnet som fanfavorit. Men det er ikke det eneste han er savnet som. Han havde det ikke nemt under Alexander Zorniger. Til gengæld, er hans kvaliteter skrædder syet til den stil vi prøver at praktisere lige nu – en stil med mere boldbesiddende fodbold. Vi så ham fungere på venstre kanten, men jeg kan sagtens se ham fungere, som 8’er eller 10’er også. Hans spil i mellemrummet, hans tekniske evner og hans kombinations spil vil være meget brugbart på de positioner når han er tilbage. Derfor kan han være brikken der får kabalen til at gå op. Han er ikke så eksplosiv, som eksempelvis Mukhtar, Jobbe, Hedlund eller Uhre, men det er heller ikke det vi skal bruge lige nu. Ikke på kanterne eller på midten i hvert fald. Tibbling skal være selvskrevet til en plads i startopstillingen når han er sin skade kvit – det kan simpelthen ikke være anderledes. Jeg glæder mig til den dag kommer.

Lyt med nedenfor

Soundcloud

Z43 – afsnit 1 er en bredere vurdering af netop de tre emner, jeg har beskrevet kort ovenfor. Udover de tre emner, tager jeg kort stilling til den kamp vi har foran os. Z43 – afsnit 1 er ydermere, som titlen antyder, det første afsnit af det, der gerne skulle blive til mange flere. I denne omgang er jeg alene om det og den vil jeg som udgangspunkt være hver gang. Men jeg vil selvfølgeligt løbende have andre Brøndby fans med. Det vigtigste er debatten i al almindelighed, men her er den skæve vinkel og den usencurerede mening lige så vigtig. Der bliver ikke lagt fingre imellem med noget overhovedet og håber at det faktum vil være med til at skabe en interesse for Z43 i fremtiden. 

Del gerne så flere kan lytte med

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.