Derby optakt

Så er der derby optakt. Der er ingen tvivl om at lige præcis denne derby optakt er den sjoveste. Hjemmebane, et semi amputeret FCK hold og et Brøndby hold hvor en smule fremgang kan spores. Det bliver foran et næsten udsolgt Brøndby stadion. Jeg glæder mig. 

Brøndby

får besøg af

FCK

zone43

Kampen spilles på: Brøndby stadion

Brøndby:

Position i Superligaen: 6

Vi er stadig mere ustabile end nogensinde. I Superligaen har vi vundet fem, tabt fem og spillet en uafgjort. De tal vidner om et hold, der ikke har fundet fodfæste. Vores første kampe i sæsonen vidnede om noget stort, men lige nu ser det ikke lige så stort ud desværre. Når det så er sagt, så er der alligevel lys for enden af tunnellen. Vi har ikke spillet en hjemmekamp siden vi slog FCN og det er altså på hjemmebane vi har det bedst i øjeblikket. Af de sidste seks hjemmekampe har vi vundet fire og tabt to. Det er ikke helt skidt. Det synes jeg er med til at give os en chance i forhold til at slå en semi amputeret FCK hold, der er uden flere profiler. Jeg synes også vi kan støtte os op ad kampen imod Sønderjyske, som var et større skridt i den rigtige retning i forhold til spil og chancer. Vi så meget bedre ud på trods af nederlaget og det vil være med til at give vores spillere et rygstød. Holdet vil være fokuseret på at levere og jeg tror på, at vi kan komme positivt fra kampen.

FCK:

Position i Superligaen: 2

FCK er jo bare FCK. Deres største problem lige på nuværende tidspunkt er at de ikke ligger øverst i tabellen. De kan prøve at undskylde sig med skader til Wind, Ndoye, Fischer, Stage osv. Men faktum er, at lige nu spiller det ikke for dem 100 %. Det kan vi læne os meget op ad. Endnu en lille hjælp til os er deres udebane form. De har tabt deres sidste to liga kampe ude imod AaB og Hobro. Nuvel, det kan være Jylland, der også hader dem. Men det er ret fede tal at gå ind til kampen med for os. Ydermere har de kun scoret to mål i deres sidste tre udekampe, men igen – det kan være Jylland. De har fået Lord Bendtner hjem og vi kan ikke udelukke at han starter inde. Men er han i form? Har han stadig niveau? Gider han reelt Superligaen? Der er mange spørgsmål, der omringer FCK og det skal vi kunne udnytte. De vil selvfølgelig komme smarte og arrogante til Vestegnen i troen om de vinder, men det skal vi bruge til vores fordel.

zone43

Opgøret:

Det er så ikke her denne derby optakt er sjovest. Historisk er vi stadig størst. Vores klub har præsteret på højeste niveau siden midten af 80’erne og der er FCK jo ikke helt så gamle. Men vi må erkende at FCK det seneste årti har været langt foran os. Deres økonomiske styrke overskinner ikke bare os, men også resten af ligaen. De har midler som ingen andre og det gør dem til ligaens suverænt stærkeste hold på alle niveauer. FCK fører efterhånden stort i indbyrdes opgør siden starten af deres historie og de sidste ti kampe er ikke meget anderledes. Selvom vi vandt tre i streg under Alexander Zorniger. De sidste ti kampe har vi vundet tre, tabt seks og spillet en enkelt uafgjort. Det synes jeg vi skal skynde os at lave om på når vi er vært for det kommende derby. Jeg tror på vi har chancen imod et svækket FCK hold. Det ville give os et kæmpe rygstød at slå dem på hjemmebane og det vil give os mod på at fortsætte rejsen mod top 3.

Favoritten:

Selvom vi vil stå stærkere på hjemmebane, er der ingen tvivl om at vi er undertippet her. FCK har overhånden og det kan vi ikke løbe fra, men det skal vi heller ikke. Vi skal trives i den rolle i det kommende derby og prøve at chokere dem med en masse boldbesiddelse og forhåbentligt flere chancer end vi er vant til. Vi er slet ikke uden chancer her, men erkendelse skal der til når vores nuværende tilstand og position debatteres. Vi er ikke gode nok til at slås med dem, der ligger øverst i tabellen, men det er okay for nu. Vi skal bare se fremgang løbende og kan det ende med point og bedre spil i dette derby, så er vi bedre stillet end før kampen. Vi er ikke favoritter her det kan ikke diskuteres. FCK er favoritter – også på Brøndby stadion. Det stinker, men det er det faktum vi i denne kamp skal forholde os til. I denne derby optakt er FCK favoritter, men lad os da se om ikke det ser anderledes ud næste gang.

Råd til start 11'er:

Formations ændring er i fokus her. Vi har ikke spillerne på nuværende tidspunkt til at spille 433. Vi ser ud til at kunne præstere bedre i en 442 og det er den, der skal fokuseres på lige nu. Reserveholdet smadrede FCN’s ditto i netop det fomattion. Uhre, Mraz og Jobbe skulle angiveligt have spillet en brandkamp og den positive energi skal vi overfører til derbyet. Klart at der er kæmpe niveau forskel på reserveligaen og det kommende derby. Alligevel ser jeg helst en front bestående af Mraz og Wilczek. Det vil åbne op for en indskiftning af en Uhre med selvtillid og det vil give Jobbe muligheden for at fortsætte den gode stil fra reserveholds kampen når han kommer ind fra bænken. Så gerne en midtbane bestående af Kaiser og Vigen, Mukhtar som venstre midt og Hedlund som højre. Forsvaret skal forblive – lige bortset fra at Mensah skal ud, hvis Jung er klar. Jeg tror på at vi i en 442 kan gøre ondt på vores modstandere generelt. Lad os vise det første gang imod FCK på søndag! 

zone43

Hej Brøndby kvinde eller mand. Hvad synes du? Skriv gerne en kommentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.